Lisanslı Depoculuk Ürün Miktarı Tespiti Denetimi Yapıldı

İlimizde yeni kurulan TMM-TMO Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Malatya Şubesi'nde incelemelerde bulunuldu.

11 Kasım 2020

Uzun süreli depolanabilen ve standardize edilebilen hububat, baklagiller, yağlı tohumlar, pamuk, fındık, zeytin, zeytinyağı, kuru kayısı, antepfıstığı gibi tarım ürünlerinin sınıf ve kalitelerinin yetkili sınıflandırıcı olarak isimlendirilen laboratuvarlarca belirlendiği, modern altyapıya sahip lisanslı depolarda depolandığı ve bu ürünlerin ticaretinin ürünün mülkiyetini temsil eden elektronik ürün senetleri vasıtasıyla yapıldığı lisanslı depoculuk sistemine ilişkin iş ve işlemler 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu çerçevesinde Bakanlığımızca yürütülmektedir.
    
İlimizde yeni kurulan TMM-TMO Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Malatya Şubesine İl Müdürümüz Ahmet DEMİRBAĞ ve Müdürlüğümüz Personelleri tarafından denetim yapıldı. 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu kapsamında bilgilendirme yapıldı. Lisanslı depoda bulunan ürünlerin miktarı tespit edilerek Bakanlığımız İç Ticaret Genel Müdürlüğüne bildirildi.

Lisanslı Depo